De binnenstad van Antwerpen

Antwerpen heeft een prachtige historische binnenstad waar je geweldig kunt winkelen. Centraal gelegen is de grote winkelstraat de Meir met aan het westelijke einde de Grand Bazaar Shopping Mall. In de nabijheid vind je winkelstraten zoals de Huidevettersstraat, de Lange Gasthuisstraat, de Korte Gasthuisstraat, de Lombardenvest, de Wiegstraat, de Groendalstraat en de Schrijnwerkerstraat. Voor de laatste mode kun je vooral terecht in de modewijk. Bezoek zeker eens de Kammenstraat en de Nationalestraat voor hippe en trendy boetieks.

Koopzondagen

De koopzondagen van de binnenstad van Antwerpen worden over het algemeen in overleg vastgesteld. Het orgaan dat de koopzondagen naar buiten brengt, is ‘Beleef Antwerpen’, een overkoepelende site van winkels in het centrum van Antwerpen. Sinds september 2014 organiseert de Antwerpse binnenstad bijna iedere eerste zondag van de maand een koopzondag. Uitzondering kan zijn als die eerste zondag op 1 januari valt. In dat geval wordt de koopzondag een week verplaatst.

Juweliers

De juweliers in en rondom het Centraal Station van Antwerpen zijn vaak op zondag geopend. Omdat veel eigenaars van deze diamantwinkels van joodse afkomst zijn hebben zij op zaterdag hun religieuze rustdag.