Vogelenmarkt

Rondom het Theaterplein de de Oude Vaartplaats wordt iedere zondag van het jaar de Vogelenmarkt gehouden, door Nederlanders vrijwel altijd Vogeltjesmarkt genoemd. Deze zondagmarkt is onder toeristen de populairste markt van Antwerpen. De markt vindt haar oorsprong in de 16e eeuw, toen op de Meir gehandeld werd in pluimvee en kleinvee. In het jaar 1912 verhuisde de Vogeltjesmarkt naar de Oude Vaartplaats en werd de markt uitgebreid met andere artikelen zoals kleding, schoenen, lederwaren, antiek en voedsel.

Huisdieren zoals honden en katten worden op de markt zelf niet meer verkocht. Allerlei vogels zoals kippen, eenden en parkieten worden nog wel op de Vogelenmarkt verhandeld. Het aantal kramen met vogels is echter nog maar minimaal en de Vogelenmarkt is vrijwel helemaal een markt zoals je in België zoveel markten ziet.

Tijden en locatie

De Vogelenmarkt wordt op iedere zondag, inclusief alle feestdagen, ’s morgens gehouden van 8 tot 13 uur. In het zomerseizoen gaat de Vogelenmarkt een uurtje langer door. De kraampjes staan op de Oude Vaartplaats, het Theaterplein, het Arsenaalplein, de Graanmarkt, het Blauwtorenplein en de Tabakvest.

Meer informatie

Op de volgende websites vind je meer informatie over de Vogelenmarkt:

Vogeltjesmarkt Antwerpen
Vogeltjesmarkt Antwerpen
Vogeltjesmarkt Antwerpen

Vogelenmarkt op zondag